WIE BEN IK

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie ben ik, en waarom ben ik gestart met De Mantelgids?

Mijn naam is Jantien Visser, ik ben ervaringsdeskundige, zowel als mantelzorger, werknemer en hulpverlener. 

Vanuit deze rollen weet ik wat het is om zorg te verlenen aan iemand in de directe omgeving die langdurig ziek of hulpbehoevend is. Ik weet hoe moeilijk het is om los te laten, voortdurend het gevoel te hebben te kort te schieten, vast te lopen in combinatie van zorg en arbeid.

Als mantelzorger heb ik me vaak wanhopig, eenzaam en onzeker gevoeld, ik vond het lastig om hulp te vragen maar wist ook niet bij wie of waar ik terecht kon voor informatie of een luisterend oor. Vanuit die ervaring wil ik mantelzorgers ondersteunen om weer in hun kracht te komen en zelf de regie te nemen.

Mantelzorgers hebben behoefte aan:

  • Een luisterend oor
  • Aandacht in het voorkomen van overbelasting
  • Aandacht voor de kwaliteit en de kracht van de mantelzorger
  • Op tijd leren grenzen aan geven
  • Ruimte en tijd te maken voor zichzelf, het gezin en zaken waar je energie van krijgt en dat kan ook mantelzorg zijn
  • Psycho-educatie
  • Wegwijs te ontvangen in de regelgeving van de zorg
  • Op tijd te leren professionele hulp of hulp uit het netwerk in te schakelen

Kortom handvatten te krijgen om zelf de regie te houden.

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met mindfulness, ik heb toen de acht weekse mindfulness-training gevolgd. Deze training heeft mij erg veel gebracht waardoor ik het besluit heb genomen zelf de opleiding tot trainer te volgen omdat ik geloof dat mindfulness mantelzorgers ook veel kan brengen. Als mantelzorger ben je gericht op de zorg voor een ander, in de mindfulness-training leer je om ook goed voor jezelf te zorgen. Inmiddels heb ik de vervolgopleiding afgerond en ben ik categorie I trainer .

Wilt u meedoen aan een Mindfulnesstraining voor mantelzorgers of aan Mindful Wandelen voor mantelzorgers of heeft uw organisatie behoefte aan een Mindfulnesstraining of workshop voor mantelzorgers mail mij dan  via info@demantelgids.nl of bel 06-55706571

2013-09-03 20.05.48