TARIEVEN

Psychosociale begeleiding

De kosten voor Psychosociale begeleiding zijn €75,00 per uur.

Een huisbezoek behoort tevens tot de mogelijkheden. Hiervoor geldt hetzelfde bedrag plus reiskosten (in overleg).

Het tarief voor telefonische begeleiding is €20 euro per kwartier

 

Verzetten en/of niet nakomen van een afspraak

Als je een afspraak minimaal 24 uur van tevoren afzegt is dat kosteloos.                                             

 

Vergoeding

De begeleidingsgesprekken worden door veel zorgverzekeraars gedeeltelijk of volledig vergoed uit de aanvullende verzekering. Hiervoor kunt u het beste uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

In relatie tot uw persoonlijke situatie is het wellicht mogelijk dat de kosten betaald worden door de werkgever, of een andere (uitkerende) instantie.

 

De cursus Zorgwijs

De cursus bestaat uit een intake gesprek en  6 dagdelen van 2,5 uur inclusief een reader. De kosten zijn €450,00 per persoon. 

In relatie tot uw persoonlijke situatie is het wellicht mogelijk dat de kosten betaald worden door de werkgever, of een andere (uitkerende) instantie.

 

Vergoedingen via de Arbodienst van je bedrijf

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om de kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-outpreventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Neem hiervoor contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

 

De volgende Mindfulness training op open inschrijving start weer in het voorjaar van 2020 in Emmeloord

kosten 375 euro inclusief BTW. Intakegesprek, werkmap, cd’s, thee en koffie en lunch op de Stiltedag zijn inbegrepen.

De individuele mindfulness training kost 550 euro inclusief BTW.

Een toenemend aantal ziektekostenverzekeraars (zie Zorgwijzer ) vergoedt (een deel van de) kosten van de training. Ook een groeiend aantal werkgevers is bereid de kosten van de Mindfulnesstraining deels of geheel te vergoeden. Ziekteverzuim kost een bedrijf veel geld. De werkgever heeft er belang bij om ziekteverzuim door stress te voorkomen.

Voor informatie zie De Mindfulgids 

 Het kennismakingsgesprek is gratis

Beroepsverenigingen

De Mantelgids is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg, Vakgroep Psychosociaal en Maatschappelijk Werk en staat ingeschreven bij het RBCZ.

De NFG-VPMW voert een licentiebeleid en geregistreerde leden dienen zich te houden aan het beroepsprofiel en de beroepscode. Er worden strenge eisen gesteld aan jaarlijkse bijscholing, supervisie en intervisie. Bovendien is het klacht- en tuchtrecht goed geregeld.

Als Mindfulnesstrainer sta ik ingeschreven als categorie I trainer bij VMBN