MINDFULNESS

Wat is Mindfulness?

We zijn altijd bezig, we rennen, doen en denken, we leven vaak op de automatische piloot………. Herken je dit?

Zorgen voor iemand naast je eigen (gezins)leven kan fijn maar ook zwaar zijn. Hoe kan je dan voldoende ruimte voor jezelf creëren en anders omgaan met je problemen. Mindfulness kan je daarbij helpen.

Mindfulness is niets anders dan bewust aanwezig zijn. Vriendelijk en opmerkzaam zijn. Aandacht geven aan dit moment en je bewust worden van je lichaam, je gevoelens, je gedachten en je omgeving zonder daar allerlei oordelen over te hebben.

Misschien herken je ook wel momenten dat je zonder al te veel oordelen in het hier en nu bent….bijvoorbeeld als je naar muziek luistert of als je de zon op je huid ervaart, met aandacht iets proeft, geniet van de zonsondergang. Allemaal ervaringen waarbij je aandachtig waarneemt wat er op dat moment plaats vindt. Zonder er iets mee te hoeven doen, meteen te reageren of te uiten wat je er allemaal van vindt. Eigenlijk ben je dan heel mindful aanwezig.

Mindfulness kan jou als mantelzorger helpen meer bij jezelf stil te staan en goed voor jezelf te zorgen.

Wil je niet specifiek een training voor mantelzorgers volgen dan ben je ook welkom in de reguliere MBSR Mindfulness training

Wanneer je ’t gevoel hebt dat je wordt geleefd door je agenda, dat je last hebt van stress, dat je meer rust wilt in je leven, dat je weer wilt kunnen genieten, dan kan de  8 weekse Mindfulness-training  je hierbij helpen.

Door te oefenen in aandacht en bewust aanwezig zijn leer je om stil te staan bij wat er is, op adem te komen en te voelen wat je nodig hebt op dit moment. Zo kom je uit de automatische piloot en kan je bewust reageren op de omstandigheden waar je je in bevindt.

Je leert hoe je meer rust en ontspanning creëert, hoe je beter kan omgaan met lastige gevoelens, emoties en situaties.

De training kan ook individueel worden gegeven ( dit geldt ook voor mantelzorgers)

 Kennismakingsworkshop

Tijdens de workshop maak je kennis met Mindfulness, we gaan aan de slag met oefeningen die je dagelijks kunt gebruiken. Het is een uitstekende voorbereiding op de 8-weekse Mindfulnesstraining maar het kan ook als opfrismoment ervaren worden.

 Of je nu met Mindfulness wilt kennismaken of je Mindfulness beoefening weer eens wilt opfrissen, je bent van harte welkom! Je kunt ervaren wat de oefeningen met je doen en dat kan een mooie start zijn om Mindfulness (weer)  in je dagelijks leven te halen.

Een mindful weekend of workshop voor mantelzorgers, vrienden, familie of bedrijf?

Voor meer informatie over Mindfulness, trainingen, weekenden en workshops klik op de link van  De Mindfulgids of via telefoonnummer 06-55706571

De Mindfulgids is onderdeel van De Mantelgids.