MANTELZORGERS

De cursus Zorgwijs door De Mantelgids:

Tijdens het intakegesprek kijken we naar uw persoonlijke omstandigheden ten aanzien van uw rol als mantelzorger zodat u hiermee in de cursus aan de slag kunt gaan. Het doel is dat u manieren kunt vinden om met de problemen om te gaan en de balans in uw leven vast kunt houden of herstellen.

In de cursus wordt aandacht geschonken aan stress-preventie, regelgeving, lokale en regionale voorzieningen, wegwijs in zorgland, juridische zaken waardoor zorgtaken aanzienlijk worden verlicht.

De Mindfulness-training MBSR specifiek voor Mantelzorgers

Acht wekelijkse bijeenkomsten van twee en een half uur en een Stiltedag.

Tijdens de training word je vertrouwd gemaakt met zowel concentratie- als verschillende meditatie oefeningen en yoga. Binnen deze training ligt grote nadruk op de wisselwerking van de thema’s die wekelijks aan de orde komen met ons dagelijkse doen en laten. Aan de hand van de dagelijkse oefeningen, die meegegeven worden en plm. 3 kwartier in beslag nemen, wordt de training een structureel onderdeel van je leven. Tijdens de Stiltedag worden alle oefeningen die je in de loop van de tijd geleerd hebt achterelkaar beoefend. Het intensieve karakter van de training geeft je de gelegenheid vast geroeste patronen te doorzien en waar nodig te veranderen.

Waarom Mindfulness?

Makkelijker met huidige uitdagingen omgaan, beter concentreren, beter in balans, vaker genieten, beter uitgerust, meer mindfulness momenten, beter jezelf voeden, beter luisteren en spreken, anders met stress omgaan. KORTOM: er beter tegen kunnen!

 
Psychosociale begeleiding voor mantelzorgers

Het zorgen voor een ander kan spanningsklachten, stress en zelfs burn-outklachten met zich meebrengen. Er kunnen relatieproblemen ontstaan.

De begeleiding is erop gericht om nieuwe manieren te vinden om anders met de problemen om te gaan en de balans in uw leven te herstellen. Om uw persoonlijke omstandigheden en uw hulpvraag in kaart te brengen starten we met een intakegesprek. De begeleiding varieert tussen de vijf en tien bijeenkomsten van ongeveer een uur, afhankelijk van de vraag waarmee u komt.

Wandelcoaching: in de begeleiding maak ik ook gebruik van wandelcoaching. Wandelen is gezond maar geeft ook ruimte in ’t hoofd, waardoor er letterlijk en figuurlijk meer beweging in de begeleiding kan komen.

 

Workshops

Workshops gericht op Mantelzorg maar ook specifiek over Mindfulness kunnen op maat gemaakt worden.

 

Aan de slag met een cursus of coachingstraject mail mij via info@demantelgids.nl of bel met 06-55706571